Programok

Termál Strandfürdő

A város északi részén a kétezer fő befogadására alkalmas Termál Strandfürdő várja a pihenni vágyókat, amelyet 1989-ben adtak át. Parkosított, ligetes területe, modern környezete ideális körülményeket teremt a nyaralni, napozni, pihenni, sportolni vágyóknak. Az ország egyik legszebb és legkellemesebb fürdői közé sorolt strand hathektáros területén négy medence található.

Az 50 x 21 méteres, 8 pályás, feszített víztükrű, termálvízzel temperált, vízforgatós versenymedence állandó hőfoka 24-26 °C. Ideális körülményt biztosít nemcsak szórakozásra, hanem versenyzésre, edzőtáborozásra is.

Az 1997-ben épült, pezsgőfürdős termálmedencét a hűvösebb időben is szívesen látogatják. A medence alakos, nagysága 225 m2, vizének hőfoka 34-38 °C. A medence szabadtéri, az erős napsütéstől és a szitáló esőtől a felette elhelyezett különleges kialakítású tetőszerkezet védi a fürdőzőket, akik itt ülőpadokon is pihenhetnek, de élvezhetik a termálvíz jótékony hatását (gyomorbetegségek, reumatikus megbetegedések), a légfúvásos pezsgőfürdő masszírozó hatását és a tölcsér alakú szökőkútból lezubogó víz dögönyöző élményét.

A legújabb létesítmény a 2003-ban épült, 28-30 °C vízhőmérsékletű, 531 m2-es élménymedence. Itt vállzuhany, buzgárok, derékmasszázs, vízáram, vízi terasz, napozóterasz, napozósziget, levegő- és vízbefúvások várják a vendégeket. 2006-ban a gyermekek nagy örömére megépítésre került egy kamikáze és egy anakonda csúszda, melyek vidám színeivel csalogatják a fürdőzőket.

A családias üdülés kényelmét teremti meg a gyerekeknek kialakított kispancsoló - mely 32-34 °C-os - és a fából készült játszótér.

A strand területe kiválóan alkalmas sportolásra, a szabadidő eltöltésére is. Erről három strandröplabda-pálya, két kisméretű futballpálya, két streetballpálya, egy nagyméretű sakktábla, salakos I. osztályú teniszpálya és pingpongasztalok gondoskodnak. A kölcsönzőből a játékhoz eszközök bérelhetők. Az edzőtáborozásokhoz szükséges feltételeket is biztosítani tudja a létesítmény.

A strandon három büfé - hideg-meleg étellel - található.

A strand több nemzetközi hírű versenynek is helyet ad. Ilyen minden év augusztusában az Ironman hosszútávú nemzetközi triatlon verseny, júniusban a Nyílt Orvos Triatlon Világbajnokság és az Európa Liga búváruszonyos verseny.

Elérhetőségek és további részletek

Cím:

7500 Nagyatád, Zrínyi u. 75.

Tel/Fax:

06/82/351-306

E-mail:

furdo@nagyatad.hu

Honlap:

http://strand.nagyatad.hu

 

www.furdo.extra.hu

 

Nyitva tartás:

május 28. - május 31.

9.00-18.00

június 1. - június 30.

9.00-19.00

július 1. - augusztus 31.

9.00-20.00

május 28. - augusztus 31.

6.00-9.00 csak úszóbérlettel!

Séta a nagyatádi Szoborkparkban

A város egyedülálló idegenforgalmi látványossága a világhírű Szoborpark, ahol 70 monumentális alkotás fogadja a látogatókat. 1975-ben hozták létre magyar és nemzetközi művészekkel működő faszobrász alkotótelepet.
A 20 hektáros szoborpark a Rinya patak és a Malom árok mellett terül el. Fennállása alatt 130 köztéri szobormű készült el, közülük több mint száz, ma is látható - elsősorban az alkotótelep területén, ill. Nagyatád parkjaiban, de a környező településeken is elhelyeztek néhányat.

Haditechnikai látványosságok

2002. szeptember 17. került megnyitásra a Nagyatádi Hadipark, melyet a 69. Harckocsi Ezred Baráti Köre az ezred történetének megörökítésére és Nagyatád Város katona hagyományainak megőrzésére hozott létre.
A hadiparkban kiállított eszközök és tárgyak nagy részét a Baráti Kör tagjai és az Ezredben egykor szolgálatot teljesítő katonák ajánlották fel a múzeum részére.A haditechnikai eszközök szállítási és hatástalanítási nehézségek ellenére folyamatosan érkeztek és érkeznek a Hadiparkba.

Látogatás a Vidraparkban

Mike és a lábodi útelágazó között, félúton, hamarosan feltűnik az útszélen a Vidraparkot jelző tábla. Az erdei úton, - amely személy autóval is viszonylag jól járható - egy 10 perces kellemes zötykölődés után elénk tárul a Patikus tó; megérkeztünk Petesmalomba.

A Nagyzsilip túloldalán kialakított, a természetes vidrakotorék minden részletét hűen utánzó kifutóban található Luca és Aladár, a két mentett vidra. Mindkettőnek anyját autó ütötte el. Körös-körül a tórendszeren számos fajtársuk él.

Magyarország, közelebbről Belső-Somogy európai "vidra-nagyhatalom". A Balaton és a Dráva közt húzódó ökológiai hálózat erdei tavas területeinek láncolata igazi "vidra-Paradicsom". Védelmet, búvóhelyet, élelmet talál itt ez a Nyugat-Európából már csaknem teljesen eltűnt menyétféle ragadozó. E tórendszerek jelentős részét természetvédelmi céllal vásárolta meg 1993-94-ben a Somogy Természetvédelmi Szervezet. A cél a természeti értékek megőrzése, és bemutatása volt. Ennek érdekében dolgozta ki a Szervezet az ökológiai célokat szolgáló területkezelési módszert, az itt folyó extenzív halászatot. Ez a vidra mellett a többi vízhez kötődő faj élőhely és táplálékbázisát is biztosítja.

A petesmalmi terület adottságait tekintve a legalkalmasabb a Belső-Somogyra jellemző erdei tavas területek élővilágának bemutatására, ezért itt alakítottuk ki, és nyitottuk meg a Vidraparkot 1998-ban. A látogatók itt megismerhetik a vidra élőhelyét, s mindazon állat- és növényfajokat, amelyek erre az élőhelytípusra jellemzőek. A bemutató útvonalon felépített megfigyelőkunyhókból az élővilág zavarása nélkül nyerhetünk bepillantást a tavak mozgalmas életébe. Az itt szerzett élmények, tapasztalatok, ismeretek rendkívül fontosak a természeti környezet iránt érzett felelősség kialakításában, megerősítésében - minden korosztály számára.

Jegyárak

Felnőtt belépőjegy

1.000 Ft (HUF)

Gyerek / Diák / Nyugdíjas kedvezményes belépőjegy

500 Ft (HUF)

Családi belépőjegy
/1 v. 2 szülő és gyerek(ek)/

2.000 Ft (HUF)

Támogató jegy
/mellyel a parkot közvetlenül támogathatja/

 

2.000 Ft (HUF)

Nyitvatartás

Egész évben minden nap 10-18 óráig

A Petesmalmi Vidrapark elérhetőségei

Balogh Márta: +36 (30) 474-2491 E-Mail: vidrapark@gmail.com

Horgászat, vadászat

A Rinyamenti kistérség teljes egészét behálózza a Rinya patak, így a térség természetes, vagy mesterséges tavakban, víztárókban igen gazdag. Ezeknek azonban csak egy része használható horgászásra.

A Nagyatádi "Csónakázó tó" mára a horgászok paradicsoma lett. A helyi horgászegyesület kezelésében van, és a turisták számára is rendelkezésre áll.
 
A várostól 7-8 km-re található Bolhás határában a gazdag halállománnyal rendelkező halastó. A horgászatra alkalmas tó magántulajdonban van, és a turisták fogadására kész. Szálláshelyet a faluban több háznál is biztosítanak.
 
Két éve működik a ma már világhírű Bojli paradicsom Háromfán. A horgászok évről évre kedvezőbb feltételekkel kereshetik fel a magántulajdonban lévő víztározót. Lassan hagyománnyá válik a szeptemberben megrendezésre kerülő "Nemzetközi BOJLI SHOW" egyre több hazai és külföldi horgász részvételével. A faluban több magánháznál lehet szállást kapni. A várostól mindegy 15 km-re délnyugatra található a tó.
 
Kutas- Beleg települések határában fekszik a 24 hektáros tó. Kialakult a horgász- vendégkörrel. Infrastrukturális kiépítettsége hiányos, de az érintetlen természetet kedvelők kedvelt helye. Nagyatádtól észak-keletre kb. 20 km-re elérhető.

A környező erdők sűrűjében ritka állatfajok és természetesen a vadak is megtalálhatók, illetve a vadászok és a turisták számára egyaránt tartalmas időtöltést kínálnak.